A Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesületről

Egyesületünk sajnos nem nyúlik vissza évtizedeket, így nincs nagy múltja.A rendszerváltásig működött tűzoltóság,de akkor megszűnt,így a falu önkéntesek nélkül maradt,amíg 2016-ban  megalakult az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp.

Az elején a 10 alapító fő,saját költségeken vásárolták meg az egyéni védőfelszereléseket, hogy elvégezhesség az alap tanfolyamt. Közben Ausztriából vásárolva lett egy TLF 1000 Mercedes-Benz fecskendő, ami hatalmas segítség volt a frissen alakult egyesület munkájában.

Ez a jármű 3 éven át szolgálta az egyesületet, ami közben együttműködési megállapodásokat kötött Sárisáp mellett Annavölggyel,Dággal,Únnyal,majd Máriahalommal is, igy közel 9 ezer főre és 53 m2 területre vigyáz.

2019-ben vásárolva lett egy Steyr TLFA 2000 fecskendő, ami hatalmas előrelépés minden téren, és sokáig teljesíti az elvárásokat.

Rendelkezünk egy csapatszállító busszal, és egy platós Quaddal, a nehéz terepviszonyokhoz.

Jelenleg 20 beavatkozó önkéntesünk van, akik ha tudnak reagálnak a bekövetkező káreseteknél.Ezt bizonyítja, hogynem csak a működési területünkre, hanem ha kell bárhova megyünk segítséget nyújtani, így volt 2 éve Kisvárdán, 1 éve Bajóton is. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap