Hírek aloldal fejlécképe

Komárom-Esztergom MKI hírek

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. április 26.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Országos Műszaki Mentőverseny Dunaföldváron 2024. április 26.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságának csapata a negyedik helyen végzett.

Karambol Tatabánya közelében 2024. április 25.

Két személyautó hajtott egymásba Tatabánya és Tarján között az 1119. számú úton szerda kora este.

Fiatalok mérték össze tudásukat a Kerek-tónál 2024. április 24.

Társszervek és önkéntesek bevonásával kedden tartotta katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét az esztergomi Kerek-tónál az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Komáromi üzembe riasztották a katasztrófavédelem egységeit 2024. április 24.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz 2024. április 23-án délelőtt érkezett bejelentés szerint egy komáromi üzemben baleset történt, emiatt több mint száz dolgozó hagyta el az üzem területét. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható (a mérési eredmények a csatolt mellékletben elérhetőek). Tűzoltói beavatkozásra és lakossságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Balesetekkel indult a szerda - vezessünk óvatosan! 2024. április 24.

Nagy számban történtek koccanások, komolyabb balesetek a vizes út miatt vármegyeszerte. A nedves útfelület nagyobb óvatosságot kíván.

Képeken a pénteki, környei műszaki mentés 2024. április 22.

A balesethez a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkormányzati tűzoltók kaptak riasztást.

Terítéken a magasból mentés - Mire figyeljünk, ha mászni megyünk? 2024. április 19.

A tatabányai hivatásos tűzoltók csütörtökön, Tatán gyakorolták a magasban rekedt személyek mentését.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására 2024. április 19.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Hétvégén történt 2024. április 15.

Ez a hétvége sem telt eseménytelenül, a kiemelkedőbb tűzoltói beavatkozások:

Gyakorlat Komáromban 2024. április 12.

Ellenőrző gyakorlat keretében mutatták meg mit tudnak a környék hivatásos és önkormányzati tűzoltói csütörtök este Komáromban.

Elektromos roller gyulladt ki Tatán – Mit tehetünk ilyen esetben? 2024. április 10.

Ez az eset szerencsére nem torkollott tragédiába, de rollertulajdonosként jó, ha bizonyos dolgokra odafigyelünk a teljes biztonság érdekében.

Három hónap alatt 78 lakástűz, egy halott, öt sérült 2024. április 10.

2024 első negyedévében összesen 78 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat Komárom-Esztergom vármegyében. Ezekben a tüzekben egy ember vesztette az életét, öten pedig megsérültek.

Elérhető a legújabb katasztrófavédelmi teszt 2024. április 08.

A szeszélyes áprilisban megjelenő interaktív tesztünk az ugyancsak szeszélyes folyóvízi jelenségekkel, és az ilyen helyzetekben fontos magatartási szabályokkal foglalkozik.

Műszaki mentések a közelmúltból 2024. április 03.

A hét minden napjára jutott műszaki mentés eddig, a kiemeltebb esetekről:

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap