Current Page aloldal fejlécképe

komarom.katasztrofavedelem.hu közlemények

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye az iparbiztonsági hatóság 36100/1226-13/2023.ált. sz. hatósági döntéséről
2023. szeptember 08.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (a továbbiakban: iparbiztonsági hatóság) a tárgyi határozatot – a személyes adatok védelmének biztosítása mellett – teszi közzé.

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom
2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Üzemi mérési eredmények
2022. január 20.

Üzemzavar a komáromi akkumulátorgyártó üzemben
2022. január 19.

Szabadtéri tüzek megelőzése
2020. március 10.

Véradás a megyei igazgatóságon
2019. szeptember 30.

Adj vért, és ments meg három ember életét október 09-én a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az ősz egyik veszélye a mustgáz
2019. szeptember 16.

Az ország több pontján zajlik a szüret, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. A must erjedése során mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszély jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

Hőség, kánikula, megelőzés
2019. augusztus 09.

Magyarországon a meteorológiai nyár június 1-jétől augusztus 31-ig tart, míg az úgynevezett csillagászati nyár a nyári napfordulótól egészen az őszi napéjegyenlőségig, tehát szeptember 23-ig.

A nyári viharok veszélyei
2019. július 30.

A nyári időszakban számtalan veszélyforrással találhatjuk szembe magunkat. Rendkívüli időjárás, hőség, szabadban gyújtott tűz, tömegrendezvények, de a viharok is rejtegethetnek veszélyeket.

Zajlik az aratás – előzzük meg a mezőgazdaságot érintő tüzeket!
2019. július 29.

A betakarítási munkálatok idején számos hír szól arról, hogy tűz keletkezett egy-egy mezőgazdasági gépben, meggyulladt a gabonatábla, vagy éppen a tarló. Ezek a tüzek némi elővigyázatossággal, az előírások betartásával megelőzhetőek.

Biztonságban a fesztiválokon is
2019. július 10.

A szabadtéri rendezvények és fesztiválok megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak ellenőrzik a rendezvényeket, hanem már a tervezési szakaszba is bekapcsolódnak azért, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Véradás a megyei igazgatóságon
2019. július 09.

Adj vért, és ments meg három ember életét július 19-én a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe
2019. június 12.

Az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását – 2019. június 12. (szerda) 0:00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki.

Kezdődik a központi szúnyoggyérítés
2019. április 29.

A héten kezdődik az országos szúnyoggyérítési program, amelyet a katasztrófavédelem irányít. Első lépésként a biológiai eljárással lépnek fel a szúnyoglárvák ellen.

Szabadtéri tüzek megelőzése
2019. február 25.

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozott figyelmet kell fordítani az évről évre jelentkező veszélyforrásra: a szabadtéri tüzekre.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap