Komárom-Esztergom VMKI tatabányai épületei energetikai fejlesztésének előkészítése

2023. december 13. 14:18

Európai uniós forrásból elkészültek a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tatabányai épületei épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023- 00057 azonosító számú, Komárom-Esztergom VMKI tatabányai épületei energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 26 014 775 forintból valósult meg.

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket,

amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz. Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A projekt az Európai Unió 26 014 775 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

A beruházásról bővebben a komarom.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól, a (+36-20) 224-6923-as telefonszámon. 

Budapest, 2023. december 6.

Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap