Tűzoltások a közelmúltból

2023. július 25. 11:23

A tarlók különösen tűzveszélyesek az évnek ebben a szakaszában. Fokozottan figyeljünk!

Körbála égett teljes terjedelmében Környe külterületén szombatról vasárnapra virradóan. A helyszínre riasztott tatabányai hivatásos és környei önkéntes tűzoltók a learatott gabonatábla tarlón égő tüzet vízsugárral és kéziszerszámok használatával körülhatárolták, majd eloltották.  

Száraz aljnövényzet égett közel száz négyzetméteren Tatabánya bánhidai részének határán vasárnap, késő délután. A tűzesethez riasztott vármegyeszékhelyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűz az épített környezetet nem veszélyeztetette. 

Több száz négyzetméteren égett kaszálási hulladék Szárligeten, a Levendula utcában hétfő délután. A riasztott tűzoltóegység kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet eloltották. A tűzesethez vonuló tatabányai hivatásos tűzoltók a füstölő részeket vízsugárral visszahűtötték. 

 

Figyeljünk a nyílt láng használatára az aratási munkák idején is. Kevesen tudják, de egy eldobott cigarettacsikk mellett, egy szabadban felejtett üveg – a nap sugarait összegyűjtve - is képes akár hektárokra kiterjedő szabadtéri tűzesetet eredményezni. 

 

Fotó: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap