Vízügyi hatósági jogkör

A vízügyi igazgatási és a vízügyi, valamint a vízvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 223/2014. (IX. 4.) kormányrendeletben foglaltak szerint a vízügyi hatósági feladatokat 2014. szeptember 10-től a katasztrófavédelem látja el. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság korábbi önálló szervezeti egységének, az Országos Vízügyi Hatóságnak a jogutódja ettől kezdve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Vízvédelmi hatósági és szakhatósági ügyekben az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség jogutóda a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A feladatok átvétele szeptember 10-től folyamatosan történik meg, a hatósági ügyek lebonyolítása ettől függetlenül zökkenőmentesen zajlik. Az ügyintézés menete nem változik és a határidők sem módosulnak.

Székhelye: H-9021 Győr, Munkácsy Mihály u. 4.

Postacím: H-9002 Győr, Pf.: 129

E-mail cím: tlbe.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh

A vízvédelmi/vízügyi hatósági és szakhatósági hatáskörök gyakorlása tekintetében a jogutódlás a következőképpen valósul meg:

jogelődjogutód
Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség/ Észak-dunántúli Vízügyi HatóságGyőr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Illetékességi szabályok a 223/2014. (IX. 4.) kormányrendelet 2. melléklete szerint érvényesek.

1074443
Vízügyi hatósági jogkör

 

 

 

Esetlegesen felmerülő kérdéseiket a +36 96 / 500-077 telefonszámon, illetve a tlbe.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh. címen várják.

Az ügyintézéssel kapcsolatos esetleges átmenti fennakadások miatt szíves türelmüket kérjük, megértésüket köszönjük!


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap