Tűzoltói beavatkozások a hosszú hétvégéről

2023. május 30. 15:45

Tűzoltás és műszaki mentés is feladatot adott vármegyénk tűzoltóinak a hosszú hétvégén.

Szalagkorlátnak hajtott, majd fának csapódott egy motoros a Bajna és Héreg közti útszakaszon szombat délután. A helyszínre riasztott tatabányai hivatásos és héregi önkéntes tűzoltók a sérült szalagkorlátot eltávolították, a motorkerékpárt a balesetet szenvedett személyről leemelték, majd speciális mentőhordágy segítségével kiemelték az árokból és a mentőszolgálat munkatársainak átadták.   

Családi ház és melléképülete égett teljes terjedelmében Dadon, a Szabadság utcában szombatról vasárnapra virradóan. Az ingatlanban életvitelszerűen élő idős embert a mentőszolgálat munkatársai kivizsgálásra kórházba szállították. A tűz oltását végző oroszlányi, kisbéri, kocsi és tatabányai tűzoltó egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral eloltották az épület tüzét. Az oltás során az egységek egy gázpalackot eltávolítottak az épületből, egy további a tűz következtében felrobbant. 

Bajba jutott kirándulón segítettek a tatabányai hivatásos, valamint a vértestolnai, a tardosi és a tarjáni önkéntes tűzoltók Vértestolna közelében, az úgynevezett Pes-kőnél vasárnap délután. A túrázó csaknem tizenöt métert zuhant egy szikláról. Az egységek kötélpályát építettek ki, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett felhozták a mélyből, majd hordágyon levitték az útra, és átadták őt a mentőknek.

Fontos, ha túrázni indulunk - saját épségünk érdekében - a kijelölt turistautat ne hagyjuk el. Meredek, sziklás terepen tartsuk a távolságot a kiszögellésektől, a leváló kődarabok könnyen balesetet okozhatnak. Amennyiben a hegyi ösvényeken nem biztosítja korlát a haladásunkat, igyekezzünk a hegy felőli oldalon közlekedni. 

Fotó: Sikos Károly Álmos tű. őrm., Tarján ÖTE 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap