IKSZ börzéztünk Tatán

2024. október 18. 13:00

Idén is képviseltette magát a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság által szervezett IKSZ (Iskolai Közösségi Szolgálat) Börzén október 17-én.

A hagyományossá vált és nagy népszerűségnek örvendő immár hetedik alkalommal megtartott rendezvényen a középiskolás diákok mintegy 30 különböző szervezettel és programjaikkal ismerkedhettek meg.

A rendezvény fő célja, hogy minden diák olyan helyen tudja eltölteni a közösségi szolgálat jogszabály által előírt 50 óráját, ami érdeklődésének, habitusának leginkább megfelelő. A börzén lehetőség nyílt a fogadó szervezetek, így a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak bemutatkozására is.

Minden diák egy „útlevelet” kapott, melyen helyet biztosítottak a szervezetek pecséttel ellátott aláírásainak. Bizonyos számú aláírás megszerzését követően egy óra közösségi szolgálati idővel jutalmazták az iskolák a diákok e tevékenységét. A rendezvényen sok diák egy - a tűzvédelemmel kapcsolatos - teszt kitöltésével vagy tűzoltó védőruhába beöltözéssel szerezhette meg az igazgatóság igazolását.

Fotó: Matvan-Királyfi Klára


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap