Tűzesethez és műszaki mentéshez is riasztották a tatabányai tűzoltókat

2024. október 17. 11:39

Szerda délután hármas karambol az 1-es főúton. Csütörtök reggel tűz volt egy tatabányai lakásban

Összeütközött három személyautó az 1-es számú főút 54-es kilométerénél, Tatabánya térségében. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos tűzoltók végezték és két járművet áramtalanítottak. Egy személygépkocsi elszállításáról a tulajdonos gondoskodott, a másik két gépjármű önerőből hagyta el a helyszínt. 

Tűz volt egy ötszintes társasház földszinti lakásában csütörtök reggel Tatabányán, a Béla király körtéren. A helyszínre három tűzoltógépjárművel vonuló tatabányai hivatásos tűzoltók károkozás nélkül jutottak be a lakásba, ahol az egyik szoba gyulladt ki. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a tűzoltó egységek két vízsugárral eloltották a lángokat. Az ingatlan bejárati ajtajánál egy személyt találtak, akit átadtak a mentőszolgálatnak. A füsttel telítődött lépcsőházat ventilátorral átszellőztették. Az épületből öt embert mentettek ki a tatabányai tűzoltók. A tűzzel érintett lakás feletti ingatlanokat az egységek átvizsgálták, de tüzet, tűzre utaló nyomot nem találtak.

Az ilyen és hasonló esetek megelőzhetők füstérzékelő készülékek használatával, amely már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jelez. Ekkor még van idő cselekedni, a tüzet annak kezdeti stádiumában eloltani, vagy kimenekülni és a tűzoltókat hívni.

Fotó: Kovács Róbert tűzoltó zászlós –Tatabányai HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap