Tűzoltásvezetői képzés

2024. október 10. 09:56

2024. október 09-én, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság II. féléves Tűzoltás-vezetői képzést tartott.

A képzést Sári Ákos tű. ezredes a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Igazgatója nyitotta meg, aki fontosnak tartotta kiemelni a biztonságos beavatkozás szabályait a villamos hálózatokat érintő káreseteknél. 

A képzésre előadóként meghívást kapott az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózat Zrt. üzemigazgatója, aki a résztvevőknek többek között a viharos időjárás következtében bekövetkezett káresetek, favágások felszámolása során villamos szempontból kockázatos helyzetek kiakalulása, kezelése, valamint a balesetek elkerüléséről tartott előadást.

A képzésen szó esett az Észak-Macedóniában bekövetkezett nagy kiterjedésű erdőtűz oltásának tapasztalatairól, valamint a Katasztrófavédelemnél rendszeresített drónok alkalmazásának lehetőségeiről.

A képzésen résztvevők hasznos ismereteket szereztek, valamint megbeszélésre kerültek a szakterületet érintő legfontosabb kérdések.

Fotó: Benke István Roland tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap