Tűzoltói beavatkozások a hétvégéről

2022. november 07. 13:25

Épület tüzénél és baleseteknél avatkoztak be a tűzoltók hétvégén.

Teljesen leégett egy huszonöt négyzetméteres, hullámpala fedésű faház Nyergesújfalun, a Luka dűlői utca utáni területen. Az épület mellett álló hétvégi házat nem érte el a tűz, azonban a hőterhelés miatt károkat szenvedett. A nyergesújfalu hivatásos és önkéntes, valamint a bajnai hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, egy vízsugárral a tüzet eloltották. Az egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók kihoztak a házból egy lakót, akit átadtak a mentőknek.

Felborult egy kamion az M1-es autópálya 61-es kilométerszelvényénél, Tatabánya térségében, a Győr felé vezető irányban szombaton kora reggel. A járműben egyedül utazó sofőr, az egységek kiérkezése előtt, saját erejéből elhagyta azt. A tatabányai hivatásos tűzoltók mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daruja, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a balesethez. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés idején, egy sávon haladt a forgalom. A tűzoltók a forgalmi akadály megszűntetésében és a helyszín biztosításában vettek részt. 

Tíz embert szállító terepjáró sodródott le az útról a 117-es út, táti úti keresztezősénél vasárnap hajnalban. A helyszínre riasztott esztergomi hivatásos tűzoltók a balesetben sérülést szerző utas mozgatásában nyújtottak segítséget a mentőszolgálat munkatársanak. Az egységek a műszaki mentés során az árokból csörlő segítségével az útra vontatták a sérült személygépkocsit. 

Fotó: Sikos Károly Álmos tű. őrm., Kovács Tamás tű. szds. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap