Műszaki mentésekhez és tűzesetekhez is riasztották a tűzoltókat

2024. szeptember 03. 11:13

A hétfői nap fontosabb tűzoltói beavatkozásai

Száraz fű, avar égett délelőtt Kocson, a Dózsa György utcában 100 négyzetméteren. Az ott lakók megkezdték az oltást, majd Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói és Kocs önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángok tovább terjedését.

Egy kivágott fa csonkja izzott Esztergomban, a Nagy-Duna sétányon. Az esztergomi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megszüntették az izzást.

Papírprés konténer füstölt egy kereskedelmi áruház hátsó udvarában Tatabányán, a Szent Borbála úton késő délelőtt. A tatabányai hivatásos tűzoltók daru segítségével szétválasztották a konténert valamint a présgépet és két vízsugárral eloltották a tüzet. Az üzletet 15 vevő és 8 dolgozó hagyta el a füst miatt 11:20-12:03 között. Személyi sérülés nem történt.

Nem sokkal dél előtt érkezett a jelzés, hogy egy motorkerékpár hátulról belecsapódott a közútkezelő platós kisteherautójába az M1-es autópályán, Tatabányánál. Az Ausztria felé vezető oldalon történt balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik a társhatóságokkal közösen végezték a műszaki mentést. 

Nem sokkal később árokba hajtott egy kisteherautó az M1-es autópálya ugyanezen szakaszán, szintén a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. 

Száraz aljnövényzet égett délután két hektárnyi területen, Lábatlan külterületén. A nyergesújfalui és bajnai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, háti avaroltókkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A szabadtéri tüzek elkerülése érdekében tartsuk be a tűzvédelmi szabályokat. Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, a nádas és a tarló, a kerti munkálatok során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos. A tűzvédelmi előírások megszegéséért az okozott kár és a veszély mértékétől függően húszezer forinttól akár három millió forintig terjedő bírsággal is járhat.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap