Tűzoltás és baleset szerdán és csütörtökön

2024. március 07. 12:12

Szerda délutántól a vármegye több pontján keletkezett szabadtéri tűz, csütörtök reggel pedig műszaki mentés miatt villogott a kék lámpa.

Tíz körbála égett harminc négyzetméteren Tokodon, a Vájár utcában. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, és egy vízsugárral eloltották a tüzet. 

Száraz fű égett 700 négyzetméteren Bajóton, a Dobozi Mihály utcában. A bajnai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Száraz gaz, nádas égett Kisbéren 5000 négyzetméter nagyságú területen, illetve 15 négyzetméteren összehordott faágak, falemezek. A kisbéri hivatásos tűzoltók valamint Réde önkéntes tűzoltó egyesületének négy tagja egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezte a lángokat. 

Tűzvédelmi és környezetvédelmi szempontból javasolt a növényi hulladék komposztálása, vagy elszállíttatása. A tűzvédelmi előírások megszegése, az okozott kár és a veszély mértékétől függően húszezer forinttól akár három millió forintig terjedő bírsággal is járhat.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó Úny határában, a Béke úton csütörtökön, kora reggel. A járműben két ember utazott, ők ki tudtak szállni. A bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez, amely nem képezett forgalmi akadályt. Az egységek a kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit.

Fotó: Kriszeg Sándor tű. szds. – Nyergesújfalu KŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap