Szakmai versenyen vettek részt a tatabányai tűzoltók Nyitrán

2024. október 07. 16:03

Október 2 és 3-án a szlovákiai Nyitra városában Tűzoltó Műszaki - Mentési Szakmai Versenyt rendeztek, a házigazda szlovákok mellett magyar, cseh és lengyel csapatok részvételével.

A megmérettetésen a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóság négy fős csapata, valamint Sári Ákos tű. ezredes igazgató, Csordás János tű. alezredes tűzoltósági főfelügyelő és Muzslai László tű. alezredes tűzoltóparancsnok vett részt. 

A verseny gyakorlati napján a szlovák bírók a verseny után ismertették a baleseti sérültek szakszerű kimentésének lépéseit, felhívták a csapatok figyelmét a verseny során elkövetett hibákra. A baleseti szituációk elemzésével az állomány megismerhette a nemzetközi versenyeken alkalmazott technikákat, és megoszthatták egymással a legjobb mentéstechnikai tapasztalatokat.

A Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyitrai versenycsapatának tagjai voltak: Lugosi András tű. főhadnagy, Kempa Dávid tű. őrmester, Lőrincz Dávid tű. őrmester és Sikos Károly Álmos tű. őrmester.

A tatabányai tűzoltóknak a versenyen egy ütközéses baleset során kellett végrehajtaniuk 15 perc alatt a személygépjárművek áramtalanítását, rögzítését, valamint egy súlyos sérüléseket szenvedett személy kimentését.

 

Fotó: Sári Ákos tű. ezredes, Muzslai László tű. alezredes


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap