Hétvégén történt

2024. július 15. 16:00

Péntek este és szombaton viharkárok, vasárnap szabadtéri tűzeset és baleset adott munkát a vármegye tűzoltóinak.

Péntekről szombatra virradóan Süttő térségét vihar sújtotta. Az erős szél több helyen fákat döntött ki, nagyméretű ágakat tört le, melyek villanyvezetékekre, épületekre dőltek, így a faluban több ponton áramkimaradás volt tapasztalható. Környék hivatásos és önkéntes tűzoltói számos helyszínen avatkoztak be, a legtöbb helyszínen láncfűrésszel és kézi erővel megszüntetve a kialakult veszélyeztető helyzeteket, forgalmi akadályokat.  

Árokba hajtott, felborult és a tetején állt meg egy személykocsi vasárnap délután a 117-es út 4-es és 5-ös kilométere között. A kocsiban ketten utaztak, egyiküket az esztergomi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve, feszítővágó segítségével kiszabadították és kiemelték a roncsból. A baleset kapcsán, a mentés idején forgalomkorlátozás volt érvényben. Az esethez mentőhelikopter is érkezett, emiatt egy időre a Kesztölci utat teljes szélességében lezárták. A mentőszolgálat kollégái két embert a helyszínről kórházba szállítottak. 

Kéthektárnyi szabad területen égett az aljnövényzet, bozótos vasárnap délután Lábatlanon, a Vaskapui út végén. A helyszínre riasztott nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a helyszín megközelítése közben egy útra dőlt fát motoros láncfűrésszel eltávolítottak, majd a foltokban égő aljnövényzet tüzét puttonyfecskendőkkel, kéziszerszámokkal körülhatárolták, és eloltották. 

Fotó: Süttő ÖTE


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap