Tűzoltói beavatkozások a hétvégéről

2024. június 10. 16:01

Péntek délutántól baleseteknél, tűzeseteknél és kidőlt fáknál is dolgoztak vármegyénk tűzoltói. A jelentősebb hétvégi beavatkozásokról:

Két személygépjármű ütközött frontálisan péntek délután a Bokod és Oroszlány közti útszakaszon. A helyszínre riasztott tatabányai hivatásos, oroszlányi önkormányzati és kecskédi önkéntes tűzoltók az egyik személyautóból két beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak, kiemeltek, majd a mentőszolgálat munkatársainak további ellátásra átadtak. Az egységek a továbbiakban áramtalanítást hajtottak végre és a helyszín biztosításában vettek részt. A helyszínre menőhelikopter is érkezett. 

Kigyulladt egy személygépjármű vasárnap hajnalban egy családi ház udvarán Oroszlányban, az Ady Endre utcában. A jármű a lángjai a ház tizenkét négyzetméteres előterére is átterjedtek. A helyszínre riasztott tatabányai hivatásos és oroszlányi önkormányzati tűzoltók a tűz terjedését két vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték, majd eloltották. A tűzeset kapcsán lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Nagyméretű diófa dőlt a sínekre és képezett akadályt vasárnap délután az Esztergom és Almásfüzitő között közlekedő személyvonat vonalán Lábatlan térségében. Az esethez riasztott nyergesújfalui hivatásos tűzoltók gyalogosan közelítették meg a helyszín majd láncfűrészek segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. 


Fotó: László Krisztián tű. őrm.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap