Fiatal alkotókat díjazott az igazgatóság

2024. május 28. 09:37

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma által kiírt alkotói pályázat területi díjátadóját tartották hétfőn a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon

A pályázatra a vármegyében, két kategóriában – kézműves és irodalmi – érkezett összesen 42 pályamű. A legtöbb művet a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskolából küldték.

Az idei pályázat két téma köré csoportosult: „A füstérzékelő életet menthet” valamint a magyar–török kulturális évadhoz kapcsolódóan „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága”. A vármegyei forduló győzteseinek és helyezettjeinek Kelkó Balázs tűzoltó ezredes igazgatóhelyettes gratulált. A díjátadón Marosi Zsuzsanna, fotóművész, a komáromi Molaj Fotóstúdió tagja dícsérte a gyerekek munkáit, hangsúlyozva hogy nem volt könnyű a döntés a háromtagú bírálóbizottságnak.

Az eredményhirdetésen megjelent diákok az eseményt követően Sikos Károly Álmos tűzoltó őrmester vezetésével ismerkedtek a tűzoltók munkájával, a felszerelésekkel, gépjárművekkel, ezáltal betekinthettek a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájának életébe.

A területi szinten első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyben. Az országos díjátadó 2024. június 14-én kerül megtartásra Budapesten.

A pályázat területi fordulójának eredményei a csatolmányban megtekinthetőek.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap