Balesetekkel indult a szerda - vezessünk óvatosan!

2024. április 24. 11:16

Nagy számban történtek koccanások, komolyabb balesetek a vizes út miatt vármegyeszerte. A nedves útfelület nagyobb óvatosságot kíván.

Felborult egy személyautó szerda hajnalban az M1-es autópálya 51-es és 52-es kilométere közötti szakaszon, a Budapest felé vezető oldalon, Tatabánya térségében. A baleset helyszínén a jármű elfoglalta a leállósávot. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították az autót. A sztráda érintett szakaszán a mentés idején korlátozás mellett haladhatott a forgalom.

Az autópálya belső szalagkorlátjának csapódott egy személygépjármű szerda reggel, a sztráda Budapest felé vezető oldalán Tata magasságában. A balesethez riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették, majd a helyszín biztosításában vettek részt. 

Elinduláskor készüljünk fel arra, hogy a nedves útburkolat miatt óvatosabban, körültekintőbben kell haladnunk, így kalkuláljunk megnövekvő menetidővel. A csapadék miatt megváltozó útburkolati viszonyok miatt a gumiabroncsok tapadása és a látási viszonyok is csökkennek, ezzel együtt a jármű irányíthatósága is negatívan változik, a féktávolság pedig három-négyszeresére is nőhet. A beavatkozási statisztikák szerint esős időben 30-40 százalékkal nő a közúti balesetek valószínűsége. Vezessünk óvatosan! 

Fotó: Sikos Károly Álmos tű. őrm. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap