Főként műszaki mentéseknél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn

2024. február 06. 11:04

Az erős szél miatt több helyre riasztották a tűzoltókat a vármegyében – főként az esztergomi járás területére hétfő délelőttől. Vonat és kisteherautó ütközött Tokodnál.

A Bajnai Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói két alkalommal is vonultak az 1119-es útra, ahol fakidőlések okoztak forgalmi akadályt. A tűzoltók láncfűrésszel, kézi erővel, egyik esetben az erdészet szakembereivel közösen megszüntették a forgalmi akadályt. 

Csolnokon, egy út szélén álló tölgyfa egyik ága akadályozta a közút járműforgalmát az 1106-os úton. Az úttest fölé hajló ágat az esztergomi hivatásos tűzoltók magassági ágvágóval eltávolították. 

Egy nagyméretű fa úttestre dőlt, forgalmi akadályt képezve az 1-es számú főút szárligeti szakaszán. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és kézi erő segítségével eltávolították a fát. 

A Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói is vonultak a viharos erejű szél okozta fakidőlésekhez. Egy nagyméretű nyárfa hasadt ketté és az úttestre esett forgalmi akadályt képezve a 10-es számú út lábatlani szakaszán. Az egyik faág elektromos vezetékre esett, ami szigetelt volt és nem károsodott. Az egységek motoros láncfűrészekkel és kézi erővel megszüntették a veszélyeztetést. Villanyvezetékre dőlt egy kisméretű fa Süttőn, az 1127-es számú úton. A fát kézi erő és egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a tűzoltók. A vezeték nem sérült. Kicsit távolabb egy fa dőlt villanyoszlopnak, amit a fa súlya az úttest fölé döntött, így az veszélyesen megdőlt. Az egység kézi erővel az oszlopot visszaállította és stabilizálta függőleges irányba. az áramszolgáltató értesítése megtörtént.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Egy kis sebességgel közlekedő vagonos motorvonat ütközött hétfő délután egy, a vasúti síneken épp áthaladni készülő kisteherautóval Tokodon, a Gyár utcai vasúti átjáróban. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, és az utasok biztonságos leszállítását segítették. A vonaton harminchatan, a gépjárműben hárman – két felnőtt és egy gyermek – utaztak. A kisteherautó utasait kórházba szállították, a vonaton senki nem sérült meg.  

Fotó: Wencz Imre tű. őrmester – Nyergesújfalui Katasztrófavédelmi Őrs


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap