A hétvége főbb tűzoltói beavatkozásai

2024. január 08. 12:23

Tűz volt egy tatabányai faépületben, vasúti átjáróban fennakadó személygépjárművek és melléképület-tűz Banán.

Egy lakóhelyként funkcionáló faépületben keletkezett tűz péntekről szombatra virradóra Tatabányán, a Tulipán utcában. A 24 négyzetméter alapterületű épület belső terének negyedrésze égett. Az épületből három ember menekült ki, személyi sérülés nem történt. A tatabányai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalackot is kihoztak a lakók az épületből. Az egységek két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, a munkálatok közben egy újabb gázpalackot hoztak ki. A gázpalackok hőhatásnak nem voltak kitéve, nem károsodtak. Lakosságvédelmi intézkedés megtételére nem került sor.

Szombaton este néhány óra különbséggel két esetben is az 1-es számú főút, Komárom-Almásfüzitő közötti vasúti átjáróhoz riasztották a tűzoltó egységeket. Mindkét esetben egy-egy személygépjármű a sínekre hajtott, és közéjük szorult a vasúti átjáróban. A jármű utasai mindkét esetben ki tudtak szállni, személyi sérülés nem történt. A komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltók kézi erővel és csörlő segítségével biztonságos helyre vontatták a gépjárműveket a sínek közül, így megszüntetve a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt a vasúti forgalom leállításra került. A gépjárművek elszállításáról a tulajdonosok gondoskodtak.

Kigyulladt egy családi házhoz épített melléképület tetőszerkezete vasárnap délelőtt a Komárom-Esztergom vármegyei Banán, a Jókai Mór utcában. A negyven négyzetméteres melléképületből az állatokat kiterelték. Ácsi és nagyigmándi önkormányzati, valamint banai és bábolnai önkéntes tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a húsz négyzetmétere kiterjedő tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Sümeg Bence tű. őrm.; Tóth János Szabolcs tű. ftőrm.; Czintos Attila


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap