Tűzesetekhez és műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók december 28-án

2023. december 29. 10:18

Ártérbe csúszott egy személyautó Neszmélyen, kisebb tűzesetek Komáromban és Csolnokon

Egy faház külső, fém kéménycsöve mellett történt füstölés, beizzás Komáromban, a Toboz utcában csütörtök délelőtt. A kiérkező komáromi hivatásos tűzoltók és a város önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai megbontották a faszerkezetet és a szigetelést, ahol az izzás volt tapasztalható. A tűzoltók egy vízsugárral megszüntették az izzást, a tetőteret hőkamerával átvizsgálták, az épületből két gázpalackot kihoztak, amelyeket nem ért hőterhelés. Személyi sérülés nem történt. A házban élők a fűtésüket egyéb módon tudták biztosítani, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Ártérbe csúszott egy személyautó Neszmélyen csütörtök este, a 10-es főút 67-es és 68-as kilométerszelvényének közelében. A gépkocsiban egy ember utazott, aki önerejéből ki tudott szállni. A műszaki mentést a komáromi és a tatabányai hivatásos, valamint a dunaalmási önkéntes tűzoltók végezték. A járművezető teljesen átázott, őt a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította. A jármű nagyobb része elmerült a vízben, a tűzoltók a vízből kihúzták, majd áramtalanították a gépjárművet. A Duna-part érintett részét hőkamerával átvizsgálták, további személyre utaló nyomot nem találtak. A műszaki mentés alatt félpályás, a vontatásnál teljes útzár volt a 10-es főúton.

Tüzelőanyag és hulladék égett Csolnokon, egy telephelyen lévő lakóépület pincéjében kialakított kazánházban, tíz négyzetméter területen csütörtök este. Az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt. A pincéből egy PB gázpalackot kivittek a tűzoltók, ami nem volt hőhatásnak kitéve. A pince füsttel telítődött, az egység szellőztető ventilátor segítségével kiszellőztette. A tűzoltók kiérkezése előtt a tűz oltását megkezdte a tulajdonos, a tűz a kazánházból a lakóépületre nem terjedt át. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Haris József Norbert tű. szds. – Komáromi HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap