Az utakon volt szükség a tűzoltókra

2023. november 15. 14:47

Sok riasztás érkezett a tűzoltókhoz közutakon történt káreseményekkel összefüggésben a közelmúltban.

Az árok szélén megcsúszott és veszélyesen megdőlt kedd délután, egy a rakományával együtt több, mint huszonöt tonna össztömegű nyergesvontató a 13-as úton, Csép és Nagyigmánd között. A helyszínre riasztott tűzoltódaru és a nagyigmándi önkormányzati tűzoltók teljes útzár mellett a szilárd útburkolatra vontatta a járművet, ezzel megszüntetve a veszélyeztetést.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó kedd délután Esztergomban, a Visegrádi úton, Búbánatvölgy irányában. A műszaki mentés keretében az esztergomi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszín biztosításában és a forgalom irányításában működtek közre. A műszaki mentés idején forgalomkorlátozás mellett haladhatott a forgalom. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy gépkocsi kedd este Kisbéren, a Széchenyi utcában. A kisbéri hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. 

A szerda délelőtti erős szél miatt kidőlő fák, leszakadó ágak miatt több helyre is vonultak a tűzoltók vármegyeszerte. Nyárfa dőlt egy furgonra Ács határában, a vasúti átjáró mellett. A helyszínre érkező ácsi önkormányzati tűzoltók láncfűrész segítségével feldarabolták a fát. Bajnán az Alkotmány utcában egy tizenöt méter magas fa villamosvezetékre, míg Bakonybánk határában két nyárfa az útra dőlt. A tűzoltók a kárhelyszíneken kézi erővel és láncfűrésszel avatkoztak be, szüntették meg a forgalmi akadályt és veszélyeztető állapotot.  

Fotó: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap