Műszaki mentések a hét elején

2023. október 10. 13:20

Több balesethez is riasztották a vármegye tűzoltóit a hét elején. Az M1-es autópályán, Bajna közelében, majd Esztergom külterületén szólt a sziréna.

Utoléréses balesetet szenvedett egy kamion és három teherautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Ács térségében a 89-es kilométernél hétfő délelőtt. A komáromi és tatabányai hivatásos, valamint a nagyigmándi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezték a műszaki mentési munkálatokat. Az egységek a rendőrségi helyszínelés után kamionmentő segítségével megszüntették a forgalmi akadályt és áramtalanították a járműveket. A balesettel összefüggésben a mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak. 

Összeütközött három személyautó és egy nyerges vontató a 1119-es mellékúton, Bajna közelében. A balesethez a bajnai hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességben lezárták.

A forgalomban való részvétel során nagyméretű járművek (nyergesvontatók, teherautók, autóbuszok...) közelében közlekedve a sebességet és követési távolságot úgy válasszuk meg, hogy az ilyen típusú és méretű járművek esetében a féktávolság növekedésével és a csökkent manőverezési képességgel kell számolnunk. Legyünk körültekintőek és kerüljük a hirtelen irányváltoztatásokat, fékezéseket.

Két személygépkocsi ütközött kedd hajnalban a 11-es úton, Esztergom külterületén. A baleset következtében mindkét jármű az árokba sodródott. A helyszínre riasztott esztergomi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, kiszóródott törmelék miatt járhatatlan útszakasz biztosításában vettek részt. A mentőszolgálat munkatársai a helyszínről két embert szállítottak kórházba. 

Fotó: Hidasi Milán tű. szds. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap