Nem telt eseménytelenül a hétvége vármegyénkben sem

2023. augusztus 07. 15:18

A sok csapadék miatt felázott talaj és az erős szél következtében kidőlt fák, leszakadó ágak miatt több helyen kellett beavatkozniuk a vármegye tűzoltóinak a hétvégén és az új hét kezdetén is. Közúti balesethez menet is szólt a tűzoltók szirénája.

Hétfő délig összesen tizenhét alkalommal riasztották vármegyeszerte a hivatásos önkormányzati és önkéntes tűzoltókat.

Nyolc méter magas fűzfa hasadt ketté Táton, az Ifjúság úton szombat reggel. A kettétört fa a gépjármű-, és gyalogosforgalmat akadályozta, veszélyeztette. A helyszínre riasztott nyergesújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel a veszélyeztetést megszüntették.

Nyergesújfalun a vasárnap hajnali órákban egy nyolc méter magas akácfa személygépkocsira dőlt. A gépjárműben a baleset idején senki nem ült. A tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a teljes útzárat képző fát. 

Sárisápon határában vasárnap volt szükség a tűzoltók segítségére. Egy másfél méter átmérőjű fa dőlt az úttestre, a Dág felé vezető útszakaszt elzárva. A helyszínen a bajnai hivatásos és a település önkéntes tűzoltói avatkoztak be, és szüntették meg a fogalmi akadályt.  

Közel huszonöt méter magas nyárfa fordult ki gyökerestül Oroszlányban az Asztalos János utcában vasárnap délután. A fa a közelben álló villanyoszlopot kettétörte, az eset után a villanyvezetékek veszélyes magasságban az ágak közé szorulva lógtak. A helyszínre riasztott oroszlányi önkormányzati tűzoltók az áramszolgáltatóval együttműködve megtisztította a vezetékeket a fennakadt ágaktól.  

Lesodródott az útról, fák közé hajtott és oldalára borult egy személygépkocsi Tárkány alsóvasdinnyepusztai részén vasárnap délelőtt. A helyszínre riasztott kisbéri hivatásos és nagyigmándi önkormányzati tűzoltók a helyszín biztosítása mellett, a járművet áramtalanították, majd a sűrű növényzetből motoros láncfűrész segítségével kiszabadították és kerekeire állították. 

 

Fotó: Szlezák János tű. zls. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap