Két tűzesethez vonultak a tűzoltók csütörtök kora délután

2023. május 26. 11:49

Helyszínek: az M1-es autópálya és Tatabánya külterülete

Egy nyerges szerelvény hátsó gumija égett az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának 98-as kilométerszelvényénél. A tüzet a helyszínen lévők kézi tűzoltó készülékkel eloltották, de az izzást nem tudták megszüntetni. Ács önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral a visszahűtést végrehajtották. A tűz a rakományra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy rakodógép Tatabánya külterületén. Az egység kiérkezése előtt a helyszínen lévők három porral oltó készülékkel megkezdték az oltást, ami eredménytelen volt. A tatabányai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és egy habosított vízsugárral oltották el a tüzet, majd visszahűtötték a gép felforrósodott részeit. Személyi sérülés nem történt. A tüzet feltételezhetően műszaki meghibásodás okozta.

A rendelkezésre álló kézi tűzoltó készülék az ilyen és hasonló helyzetekben segíthet elkerülni a nagyobb tragédiákat.  Az oltókészülék készségszintű használata nélkül az oltás nem feltétlenül lesz hatékony. Minden esetben a címkén lévő utasításoknak megfelelően kell eljárni, valamint ügyelni kell az oltókészülék sérülésmentes állapotára és folyamatos karbantartására a biztonságos használat érdekében.

Fotó: Kovács Tamás tű. szds. - Tatabánya HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap