Szent Flórián napi ünnepség Tatabányán

2023. május 05. 14:15

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 5-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét Tatabányán, a Tulipános Házban.

Az esemény nyitányaként, a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskarának előadásában megszólaló Himnuszt követően, Sári Ákos tűzoltó ezredes, igazgató a Tűzoltóság Napja alkalmából köszöntötte a vármegye hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóit. Beszédében kiemelte, hogy Szent Flórián mai utódai méltók védőszentjükhöz. A vármegye tűzoltói feladataikat közmegelégedésre, a lakosság rokonszenvével kísérve végzik. Az állampolgárok körében kivívott megbecsülés és bizalom szakszerű és áldozatos munkájuk eredménye.

A köszöntőbeszédet Janky Róbert tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető múltidéző előadása követte, amiben a térség és Magyarország tűzoltókultúrájának, hagyományainak fejlődését mutatta be és méltatta. 

Az előadást követően a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskarának ünnepi előadását hallgathatták meg az egybegyűltek Szeimann Zsuzsanna karvezetésével, mely emelkedett hangulatot teremtett az ezt követő elismerések átadásához. 

Szent Flórián napjának alkalmából Sári Ákos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató, Dr. Kancz Csaba főispán, a területi védelmi bizottság elnöke, valamint az ünnepségen résztvevő számos település polgármestere, – köztük a házigazda Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya megyei jogú város polgármestere - elismeréseket és jutalmakat adott át a vármegye tűzoltóinak. (az elismeréseket tartalmazó dokumentum csatoltan) 

Az ünnepség zárásaként Tatabánya város és a rendezvénynek helyet adó csodálatos épület, az egykori bányatiszti kaszinó eredeti funkcióját felidézve a Bányászhimnuszt énekelték el az egybegyűltek. Az érdeklődő kollégáknak és meghívottaknak a Tulipános Ház szakmai vezetője John Katalin bemutatta a Házat sok érdekességet megosztva annak történetéről.

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap