Új igazgató Komárom-Esztergom vármegyében

2023. április 27. 12:52

Vezetőváltás történt a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, az eddigi vezető búcsúztatása és az új katasztrófavédelmi igazgató ünnepélyes beiktatása április 27-én zajlott a vármegyeháza dísztermében. Az eseményen a vármegye vezetői és a szomszédos vármegyék katasztrófavédelmi igazgatói, valamint a rendvédelmi és társszervek vezetői is részt vettek.

A Himnusz hangjai után Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a vezetőváltással összefüggő miniszteri határozatot, amelyet ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató adott át. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. május elsejei hatállyal Sári Ákos Donát tűzoltó ezredest nevezte ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. Az ezredes korábban győri katasztrófavédelmi kirendeltségvezetőként, majd a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyetteseként teljesített szolgálatot.

A kinevezések átadását követő beszédében dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy megköszönte a leköszönő igazgató ötéves, eredményes munkáját, a frissen kinevezett vezető kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy harminc éves tűzoltói pályafutása, felkészültsége, szakmai és gyakorlati tapasztalata biztosíték arra, hogy első számú vezetőként is megállja a helyét. 

A posztjáról leköszönő igazgató, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes beszédében összegezte a vezetőként eltöltött öt év munkájának tapasztalatait. Erről elmondta: „ha egy szóval kellene jellemezni, azt mondanám, hogy intenzív volt. Kiemelkedő tudással rendelkező kollégákkal és partnerekkel hozott össze a sors, akiknek hálával tartozom.”

Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes május elsejei hatállyal a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójaként folytatja munkáját. 

Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes beszédében azt hangsúlyozta, hogy elsődleges céljának a szakmai munka és az igazgatóság társadalmi kapcsolatainak folyamatos fejlesztését tartja. Hozzátette, hogy irányítása mellett a katasztrófavédelem állománya mindent meg fog tenni a vármegyében élők biztonsága érdekében, ehhez, mint fogalmazott, hatékony csapatmunkára és a közösség erejére van szükség.

A beszédeket a csapatzászló ünnepélyes átadása követte, ezzel a jelképes mozzanattal vette át elődjétől az irányítást az új vármegyei igazgató.

 

 

Fotó: Matvan-Királyfi Klára ra. - Komárom-Esztergom VMKI; Forgács József - Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzati Hivatal


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap