Balesetekhez és lakástüzekhez is vonultak a vármegyei tűzoltók a hétvégén

2023. április 24. 14:20

Hétvége káreseményei

Pénteken késő délután Tatabányán, a Bécsi úton frontálisan ütközött egy személyautó és egy kisbusz. A műszaki mentést végző tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint megtisztították a törmeléktől az érintett útszakaszt. A balesethez a társhatóságok is kivonultak. 

Három személyautó ütközött Tatabányán az Összekötő úti kereszteződésben szombaton délelőtt. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és síkosság mentesítést végeztek az érintett útszakaszon. Személyi sérülés nem történt.

Aznap kora délután tűz keletkezett Komáromban egy harmadik emeleti, felújítás alatt álló lakás előszobájában. A város hivatásos és önkéntes tűzoltói légzésvédelem mellett eloltották a tüzet. A lépcsőház is füsttel telítődött, ezért az otthonaikban tartózkodó lakóknak el kellett hagynia az épületet. Személyi sérülés nem történt. 

Szintén szombaton a késő délutáni órákban két épület gyulladt ki Tatabányán, a Barack utcában. A tatabányai hivatásos tűzoltók és a tatabányai 4x4 önkéntesei négy vízsugárral eloltották a lángokat és három gázpalackot is kihoztak az ingatlanokból, majd visszahűtötték azokat.

Szombat este Dorogon a Baross Gábor lakótelepen csaptak fel a lángok. A villanyóra szekrényben keletkezett tűz a bejárati ajtóra is átterjedt, a lakás füsttel telítődött. Az esztergomi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet és tizenhárom lakót kimenekítettek az épületből. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. A káresemény helyszínén a mentők és a rendőrség is jelen volt. 

Vasárnap délután autó és motorkerékpár ütközött össze Vértesszőlősön az 1-es főúton. A tatabányai hivatásos tűzoltók felitatták a kifolyt üzemanyagot, segítséget nyújtottak a rendőrségnek a forgalom irányításában, és a forgalmi akadály megszüntetésében. 

 

Fotó: Sikos Károly Álmos tű. őrmester – Tatabányai HTP; Maszlavér Jácint tű. szds. – Komáromi HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap