Főképp műszaki mentésekhez vonultak hétvégén a tűzoltók

2023. március 27. 11:10

Baleset történt az M1-esen és a 10. számú főúton

Fának ütközött egy személyautó a 10-es főút piliscsabai szakaszán, a magdolnavölgyi elágazásnál pénteken kora este. Műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez. A személygépjárműben egy személy utazott, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították, és a gépjárművet a fáról eltávolították. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Az oldalára borult egy kisteherautó az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Tata térségében, a 71-es kilométernél péntek késő este.  A baleset a belső sávban történt, de föld és törmelék került a külső, valamint a leállósávra is. A helyszínen a tatabányai hivatásos és a kocsi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a műszaki mentést. Az egységek áramtalanították a gépkocsit, illetve helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. A kisteherautóban két fő utazott. Az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták.

Út menti árokba sodródott egy személyautó Tata és Környe között vasárnap este. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Kocs önkéntes tűzoltói vonultak a balesethez, ahol áramtalanították a járművet, majd segítettek a sofőr újraélesztésében, aki még vezetés közben lett rosszul. 

Fotó: Horváth-Gál Imre tü.szds. Esztergom HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap