Igénybe vette a tűzoltókat a hétvége

2023. március 13. 13:29

Eső, vihar és tűz is jutott a hétvégén a megye tűzoltóinak.

Pénteken a hirtelen lehulló nagymennyiségű csapadék miatt kérték a tűzoltók segítségét, vízzel elöntött épületeknél történő szivattyúzásokhoz. Már aznap munkát adott a tűzoltóknak az eső és vihar miatt kidőlt fák okozta káresemények felszámolása is. 

Csaknem negyven helyszínre riasztották vármegyeszerte a komárom-esztergomi hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltókat a viharral összefüggő beavatkozásokhoz a szombati napon. Zömmel forgalmi akadályt okozó kidőlt fáknál avatkoztak be láncfűrésszel és kézi erővel, szabaddá téve a forgalom számára az utakat. Több helyszínen vihar által megbontott tetőknél kérték a tűzoltók segítségét.

            Leégett egy harminc négyzetméteres, hétvégi háznak használt épület, valamint egy tizenöt négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület Esztergomban, a Galagonyás úton szombat délután. Az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vízsugarak segítségével eloltották a lángokat. Az oltási munkálatokat nagyban hátrálhatta a tűzeset nehezen megközelíthető helyszíne.  Az egységek tűzzel érintett ingatlanból egy gázpalackot eltávolítottak. 

Több helyszínre vonultak szabadtéren keletkezett tűzesetekhez a tűzoltók Komárom-Esztergom vármegyében vasárnap. Ácson, a Hartmann utcai vasúti töltés mellett 1500 négyzetméteren száraz aljnövényzet égett. Tatabányán, a Kőbányaaljai utca végén 600 négyzetméternyi területen összehordott szemét és az aljnövényzet lángolt. Esztergomban, a Temesvári utca végén száraz fű és bozótos égett. A vármegye tűzoltói mindhárom helyszínen vízsugarak és kéziszerszámok segítségével rövid időn belül körülhatárolták és eloltották a lángokat. 

Fotó: Sikos Károly Álmos tű. őrm. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap