Tűzoltói beavatkozásokban bővelkedett a hétvége

2022. szeptember 26. 10:59

Balesetek és tűzesetek adtak munkát a megye tűzoltóinak az elmúlt napokban.

Tűz keletkezett egy hulladéklerakóban, Oroszlány külterületén péntek délelőtt. A helyszínen mintegy ötven négyzetméteren égett a felhalmozott szemét. A tatabányai hivatásos és oroszlányi önkormányzati tűzoltók vízsugarak segítségével - munkagépek közreműködésével - eloltották a lángokat. A helyszínre érkeztek a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkéntes tűzoltók is. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végzett, a levegőben veszélyes anyag (határértéken felüli) jelenlétét nem mutatták ki.  

Árokba borult, és a tetején állt meg egy személyautó a Komárom-Esztergom megyei Környe határában, a Vértessomló felé vezető úton szombat délután. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos, az oroszlányi önkormányzati és a környei önkéntes tűzoltók végezték. Az egységek áramtalanították a járművet, láncfűrésszel megtisztították az autó környezetét, majd abból feszítővágók segítségével egy embert szabadítottak ki, akit a mentőszolgálat munkatársainak átadtak. A mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Személyautó belső része gyulladt ki egy dorogi ház garázsában, a Tömedéki dűlőben szombat este. Az oltást az ott tartózkodók megkezdték. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal égés már nem volt, az izzó részeket vízsugárral eloltották, majd átszellőztették a garázst. 

Összeütközött három személygépkocsi az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 60-as kilométernél, Tatabánya térségében, vasárnap délután. A baleset során egy Győr irányában közlekedő személyautó a szemközti forgalmi oldalon közlekedő járműbe csapódott, amely az ütközés következtében a zajvédő falba ütközött. A becsapódás következtében a járműben utazó négy emberből ketten a járműbe szorultak, míg a balesetet okozó gépkocsi felborult. A tatabányai hivatásos tűzoltók a műszaki mentési munkálatok során a két beszorult sérültet feszítővágó segítségével kiszabadították, a járműből kiemelték és a mentőszolgálat munkatársainak átadták.

Fotó: Kovács Róbert tű. zls., Csákvári Károly tű. szds., Tatabánya HTP, Esztergom HTP, Czupár Tamás – Oroszlány ÖTP, 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap