Tűzesethez és szabadtéri tüzekhez vonultak a tűzoltók

2022. augusztus 12. 10:28

Családi házban keletkezett tűz Ácson, szabadtéri tüzek megyeszerte

Egy családi ház két szobája égett Ácson, a Győri úton csütörtök dél környékén. A komáromi hivatásos és az ácsi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az ácsi önkormányzati tűzoltók egy embert kihoztak az épületből, a sérültet mentőhelikopter szállította kórházba. A lakóházban még két idős személy tartózkodott, akik nem sérültek. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Csütörtök délelőtt szinte egy időben Leányvárra és Sárisáp külterületére riasztották a tűzoltókat kisebb szabadtéri tüzekhez. Leányváron a Kálvária utcával szemközti gondozatlan területen száraz fű, bozótos, illetve szemét égett. Esztergom hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Sárisáp külterületén avar égett közel 60 négyzetméteren. Bajna hivatásos tűzoltói és Sárisáp önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Száraz aljnövényzet és szemét égett Tatabányán, a Gödöri dűlőben három hektár nagyságú területen csütörtök kora délután. A tatabányai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat.

Gaz, avar égett Bakonybánk külterületén, száz négyzetméteren péntekre virradóra. Kisbér hivatásos tűzoltói valamint Réde önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Aljnövényzet kapott lángra Kesztölc külterületén az erdőben másfél hektárnyi területen péntek hajnalban. Esztergom hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal avatkoztak be és megfékezték a lángok továbbterjedését.

Fotó: Ács Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap