Megnövekedett a tűzoltói beavatkozások száma csütörtök délutántól Esztergomban

2022. június 10. 10:22

Csütörtök délutántól a felhőszakadások, zivatarok következtében kialakult helyzet főként Esztergomban adott munkát a tűzoltóknak a megyében.

Csütörtök délutántól a felhőszakadások, zivatarok következtében kialakult helyzet főként Esztergomban adott munkát a tűzoltóknak a megyében. 

Az Árok utcában két fa az úttestre dőlt, félpályás forgalmi akadályt képezett. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kézierővel megszüntették a forgalmi akadályt. A Malonyai utcában egy nagy fa kettéhasadt. Az egyik fele az úttestre, a másik fele egy családi ház tetejére dőlt. Az esztergomi hivatásos tűzoltók az úttestre dőlt fát kézierővel, a ház tetejére dőlt részt motoros láncfűrész segítségével távolították el a tetőről, így szüntetve meg a veszélyt. A Kis Duna sétányon egy lakás szuterénjébe folyt be a víz az udvarról, a Bartók Béla utcában két pincében állt az esővíz. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kiszivattyúzták a vizet a helyiségekből.

Oroszlányban egy hat méteres fa az úttestre dőlt és teljes útzárat képezett az Eszterházy utcában. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók egy motoros láncfűrésszel megszüntették a forgalmi akadályt.

Árokba borult egy kisteherautó a 13-as főút 17-es kilométerénél, Nagyigmánd és Csép között péntek reggel. A 3,5 tonnás teherautó fának hajtott, árokba borult, egy fő kiszállt.  Darabos áru rakománya van. A helyszínre riasztott kisbéri hivatásos és nagyigmándi önkormányzati tűzoltók áramtalanítják és kerekeire állítják a járművet.

Fotó: illusztráció - Tatabányai HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap