VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokság

2022. május 20. 07:31

A csütörtöki kedvező időjárás egyenesen hívogatta azt a közel 150 versenyzőt, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

A két év kihagyás után ismét megrendezett népszerű, országos bajnokságon Belügyminisztérium állománya mellett, a civil lakosság is versenyezhetett. Számos megyéből érkeztek versenyzők Tatabányára, hogy megméretessék magukat a versenyen. A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya több, mint húsz kilogrammot tesz ki. Őket a sportfelszerelésben indulók követték.

A rendezvény balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, vagy sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. Az első hat helyezett oklevéllel, a dobogósok éremmel és trófeával is gazdagodtak, amelyet Szunyog Zoltán tű. ezredes igazgató nyújtott át a versenyzőknek. A nagy küzdelemben néhány versenyző különdíjjal tért haza, amelyet a BioTechUSA képviseletében Tajthy Hanna fitneszmodell nyújtott át. 

Az igazgatóság képviseletében dr. Takács Piroska tű. százados első, Bedőné Hernádi Bíborka negyedik helyezést ért el sport kategóriában. A tűzoltó védőfelszerelésben futók közül a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon szolgálatot teljesítő Sikos Károly Álmos tű. őrmester a dobogó második fokáig jutott.  

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

A verseny részletes eredményei csatolmányban. 

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap