Négy balesethez vonultak a tűzoltók az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán szerda délutántól

2022. május 19. 11:02

Mindegyik baleset a Győr felé vezető oldalon történt

Kamion ütközött egy busznak a 85-ös kilométerszelvénynél negyed háromkor. Egy magyar nemzetiségű kamion szlovák autóbusszal ütközött, a busz az ütközés következtében kigyulladt és teljes terjedelmében égett. Az utasok le tudtak szállni, értük mentesítő járatot indítottak. A keletkezett tűz miatt mintegy 200 négyzetméteren meggyulladt az autópálya melletti száraz füves terület. A tüzet a komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, három vízsugárral oltották el.

Kisteherautó és személyautó karambolozott Mocsa térségében, a 82-es kilométerszelvénynél. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyek nem akadályozták a forgalmat.

Egy autószállító tréler és egy furgon karambolozott a 62-63-as kilométerszelvényben, Tatabánya térségében az óvárosi és az újvárosi lehajtók között. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos tűzoltók végezték, a helyszínre mentők is érkeztek.

Szerb felségjelzésű kamion rohant bele egy román felségjelzésű kamionba az 51-52-es kilométerszelvényben, szintén Tatabánya térségében kora este. A bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a tatabányai hivatásos tűzoltók valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat áramtalanítást, a sérült járművek szétválasztását, a beszorult sofőr kiemelését végezték. A helyszínre mentők is érkeztek.

Fotó: Petra Balázs tű. őrm. - Komárom HTP; Lahos László tű. őrm. - Tatabánya HTP; Szemlits Gyula - Bicske Önkormányzati Tűzoltóparancnsokság


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap