Tatabányai hivatásos tűzoltó a „Pump & Run” különdíjasa

2022. május 12. 10:30

Sikos Károly Álmos tű. őrmester a leggyorsabb futó kategóriában nyert különdíjat!

Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a „Pump & Run” Országos Bajnokságot az Alföld közepén, a kecskeméti Vízmű-dombon. Az erőpróba első része a maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (Pump), a második része pedig a teljes védőfelszerelésben dombra való felfutásból (Run) állt. 

Komárom-Esztergom megyét Sejben Tibor tű. őrmester és Sikos Károly Álmos tű. őrmester tatabányai hivatásos tűzoltók képviselték Kecskeméten. A leggyorsabb futó különdíját Sikos Károly Álmos tűzoltó nyerte a megmérettetésen.

A fekvenyomást a nőknek huszonöt, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomópadon kellett teljesíteniük. Ezután öt percen belül teljes védőfelszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel és két tömlővel a kézben álltak a futás rajtjához, és vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Hétszáz méter nem olyan hosszú táv, gondolhatják többen. Ez a hétszáz méter azonban egy háromszázötven méteres sík, és egy szintén háromszázötven méteres emelkedő szakaszból áll, körülbelül ötven méter szintkülönbséggel. Azt is figyelembe kell venni, hogy a védőfelszerelés összsúlya, amellyel a távot teljesíteni kellett, megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. Ezt a nem mindennapi kihívást az országból negyvenen, nők és férfiak egyaránt teljesítették.

Fotó: Sejben Tibor tű. őrmester - Tatabányai HTP; Kovács Andrea tű. fhdgy. - Bács-Kiskun MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap