Többszor szólt a sziréna az elmúlt napokban

2022. február 21. 10:41

Műszaki mentés az autópályán és Komáromban. Vasárnap tűzoltás is jutott a lánglovagoknak.

A középső szalagkorlátot átszakítva árokba hajtott és az oldalára borult egy nyerges vontató az M1-es autópálya 52-es kilométerénél, Tatabánya közelében, a Győr felé vezető oldalon, szombat reggel. A balesethez a tatabányai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a beszorult sofőrt a szélvédőn keresztül kiszabadították. A tűzoltók a továbbiakban a jármű áramtalanítását, valamint a forgalmi akadály megszüntetését végezték. Az érintett útszakaszon a mentés idején korlátozások mellett haladhatott a forgalom. 

Kigyulladt egy lakóház Tata és Szomód között, a Kenderhegyen vasárnap délelőtt. Az egyik szobában, mintegy tíz-tizenöt négyzetméteren keletkezett tűz. A tatabányai hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével eloltották a lángokat. Az épületben senki sem tartózkodott, lakosságvédelmi intézkedés megtételére a tűzesettel összefüggésben nem volt szükség. 

Műszaki mentéssel indult a hétfő is. Hibrid személygépkocsi döntött ki villanyoszlopot Komáromban, az Újszállási úton kora reggel. Az esethez riasztott komáromi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt drótkötél segítségével megszüntették. A helyszínre érkező áramszolgáltató a mentés idejére áramtalanította a szakaszt.  

 

Fotó: Haris József tű. szds. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap