Elismerés hősies helytállásért a Sárisáp ÖTE tagjainak

2021. november 18. 15:45

Dr. Góra Zoltán tű. altábornagy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója „Hősies helytállásért” elismerést adományozott id. Szabó Imre, a Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Varga Márton a Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltója részére kiemelkedő tevékenységük elismerésként.

Az elismeréseket Szunyog Zoltán tű. ezredes a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át a lélekjelenlétről és bátorságról tanúbizonyságot tett önkéntes tűzoltóknak.

2021. szeptember 4-én Varga Márton önkéntes tűzoltó és id. Szabó Imre, a Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Elnöke egy rendezvényre tartottak egy autóbusszal. A jármű elejében valaki hirtelen rosszul lett, segítségért kiabált. Azonnal odasiettek hozzá, hogy felmérjék az állapotát. Ketten kiemelték az utast, majd lefektették az út mellé, ahol stabil oldalfekvésbe helyezték. Azt tapasztalták, hogy a légzése és keringése leállt, ezért hanyatt fektették, és fejét megfelelő pozícióba fordították. A helyszínen lévő személyeket megkérték, hogy azonnal értesítsék a mentőket és id. Szabó Imre haladéktalanul elkezdte a férfi újraélesztését. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a beteg keringése és légzése elindult. A mentők kiérkezéséig igyekeztek ébren tartani a beteget, a férfit stabil állapotban szállították kórházba. 

Fotó: Csordás János tű. alez. - Komárom-Esztergom MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap