Emelőkosaras utánfutóval gazdagodtak a sárisápi önkéntesek

2021. október 07. 14:43

A BM Országos Katsztrófavédelmi Főigazgatóság 2021-ben az Önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt pályázatán Komárom-Esztergom megyéből a Sárisápi Települési Mentőszervezetnek (Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp) 12,5 millió forint értékű emelőkosaras utánfutót adott át.

Az ünnepélyes eszközátadáson Sikrai Attila tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő beszédében kiemelte, hogy az önkéntes mentőszervezetek 2021-es alkalmazási számain látszik, hogy a sárisápi egyesület komoly elhivatottsággal és felkészültséggel látja el a környék védelmét, így meg van győződve róla, hogy az eszköz a lehető legjobb helyen fog szolgálni. Az eszköz a jövőben a mentőszervezet tagjainak szakmai rátermettsége mellett biztosítja azt a technikai hátteret, amivel akár viharkároknál, vagy az ezeket követő helyreállítási munkálatoknál is hatékonyan fel tud lépni a szervezet. 

Szabó Imre, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp elnöke megköszönte a szervezetbe fektetett bizalmat, majd Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatója átadta részére az eszköz kulcsait. 

Az átadást követően a Rajk János sárisápi plébános megáldotta az eszközt. Az ünnepélyes eszközátadáson megjelentek ezután megtekinthették az emelőkosaras utánfutót működés közben is. 

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap