Családi ház égett Komáromban és viharkár miatti beavatkozások

2021. május 06. 11:12

Tűzoltói beavatkozások szerdán

Száz négyzetméteres családi ház égett teljes terjedelmében szerda este Komáromban. Az esethez riasztott komáromi hivatásos és önkéntes, valamint ácsi önkormányzati tűzoltók a lángok oltását összesen nyolc vízsugárral végezték. A közel három órás oltási munkálatot az erős szél nehezítette. Az ingatlanban két ember lakott életvitelszerűen, akik az épületet időben elhagyták, rokonoknál kerültek elhelyezésre.

A szerda délutántól kezdődő zivatarok és heves széllökések miatt több helyre riasztották a tűzoltókat a megyében.

Több faág a forgalmat veszélyeztetve az út fölé lógott szerda délután Tatabánya és Vértessomló között. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Környe önkéntes tűzoltó egyesülete motoros láncfűrész segítségével megszüntette a veszélyeztetést. 

Fémlemezek lógtak egy társasház tetejéről Oroszlányon, a Petőfi Sándor utcában.  A körülbelül 20 méter hosszúságban a járda fölé lógó fémlemezek okozta veszélyeztetést Oroszlány önkormányzati tűzoltói és Tatabánya hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és kézi erővel megszüntették. A műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben az utcában.

Tatabányán, a Sárberki lakótelepen egy tető palahéjazatát bontotta meg a szél. A paladarabok az ereszcsatornába csúsztak és veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A tatabányai hivatásos tűzoltók a bejelentő lakásának ablakán keresztül a paladarabokat kézi erővel eltávolították. Szintén a megyeszékhelyen, a Május 1. park területén egy nagyméretű tölgyfa 6 méteres faága letörött veszélyeztetve a gyalogos forgalmat. A tatabányai hivatásos tűzoltók a faágat kézi erővel eltávolították, a veszélyeztetést megszüntették.

Fotó: Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap