Családi ház égett Komáromban és viharkár miatti beavatkozások

2021. május 06.

Tűzoltói beavatkozások szerdán

Száz négyzetméteres családi ház égett teljes terjedelmében szerda este Komáromban. Az esethez riasztott komáromi hivatásos és önkéntes, valamint ácsi önkormányzati tűzoltók a lángok oltását összesen nyolc vízsugárral végezték. A közel három órás oltási munkálatot az erős szél nehezítette. Az ingatlanban két ember lakott életvitelszerűen, akik az épületet időben elhagyták, rokonoknál kerültek elhelyezésre.

A szerda délutántól kezdődő zivatarok és heves széllökések miatt több helyre riasztották a tűzoltókat a megyében.

Több faág a forgalmat veszélyeztetve az út fölé lógott szerda délután Tatabánya és Vértessomló között. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Környe önkéntes tűzoltó egyesülete motoros láncfűrész segítségével megszüntette a veszélyeztetést. 

Fémlemezek lógtak egy társasház tetejéről Oroszlányon, a Petőfi Sándor utcában.  A körülbelül 20 méter hosszúságban a járda fölé lógó fémlemezek okozta veszélyeztetést Oroszlány önkormányzati tűzoltói és Tatabánya hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és kézi erővel megszüntették. A műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben az utcában.

Tatabányán, a Sárberki lakótelepen egy tető palahéjazatát bontotta meg a szél. A paladarabok az ereszcsatornába csúsztak és veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A tatabányai hivatásos tűzoltók a bejelentő lakásának ablakán keresztül a paladarabokat kézi erővel eltávolították. Szintén a megyeszékhelyen, a Május 1. park területén egy nagyméretű tölgyfa 6 méteres faága letörött veszélyeztetve a gyalogos forgalmat. A tatabányai hivatásos tűzoltók a faágat kézi erővel eltávolították, a veszélyeztetést megszüntették.

Fotó: Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság