Baleseteknél és tűzoltásnál is helytálltak a tűzoltók

2021. május 03. 14:05

Műszaki mentésből és tűzoltásból is jutott a tűzoltóknak a hétvégén.

 

Három személygépkocsi ütközött a Tát és Esztergom közti útszakaszon péntek délután. A baleset helyszínére vonuló nyergesújfalui és esztergomi hivatásos tűzoltók az egyik jármű ajtajának levágásával, a személyautóba szorult kiszabadítását végezték, majd az autók áramtalanítását hajtották végre.  A járművekben utazók ellátásáról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodtak. A tűzoltók, a mentés idején a forgalom irányításában nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak. 

Egy hektár területen égett a nádas Tatán, a Fényes fürdő mögötti területen. A helyszínre siető tatabányai hivatásos és kocsi önkéntes tűzoltók a tűz terjedését kéziszerszámok segítségével megakadályozták, majd eloltották azt. 

Két személygépkocsi ütközött Tatabányán, a Rákóczi és a Bécsi út elágazásában vasárnap délután. Mindkét járműben hárman utaztak a baleset idején, egy fő az ütközés következtében könnyebb sérüléseket szerzett. A helyszínre riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a személygépjárművek áramtalanítását végezték, majd a helyszín biztosításában vettek részt. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idején a forgalom rendőri irányítás mellett, fél pályán haladhatott.  

Fotó: Horváth-Gál Imre tű. szds, Kiss Róbert tű. zls.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap