Balesetekhez és szabadtéri tüzekhez riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén

2021. március 29. 13:17

Két személygépkocsi ütközött Tata és Környe között péntek délután. A tatabányai hivatásos, az oroszlányi önkormányzati és a környei önkéntes tűzoltók áramtalanítottak és a forgalmi akadályt szüntették meg. 

Kamion és személyautó ütközött össze az Oroszlány és Környe közötti, 8119-es úton péntek este. A személyautó az árokba csapódott, egy ember beszorult. A kiérkező tatabányai hivatásos, oroszlányi önkormányzati és környei önkéntes tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból a beszorultat valamint áramtalanították a gépjárművet. A mentés, illetve a rendőrségi helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. 

Távközlési oszlopnak hajtott egy személygépkocsi Süttő külterületén, a Tardos felé vezető úton vasárnap reggel. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói és Süttő önkéntes tűzoltó egyesülete vonult a balesethez. Az egységek a jármű áramtalanítását és a műszaki mentést végezték. A személygépkocsiban egy ember utazott, akit a mentőszolgálat szakemberei az esztergomi kórházba szállítottak. 

Szabadtéri tüzek 

Szombat délután

500 m2 területen száraz fű és gaz égett Lábatlanon, a Paprét utca végén. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal és háti avaroltóval oltották el a tüzet.

Környe külterületén, 2000 négyzetméteren égett avar és akácerdő aljnövényzete. Oroszlány önkormányzati tűzoltói és Környe önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai kéziszerszámokkal és vízsugarakkal oltották el a tüzet.

Tatabányán, a Füzes utcában 2000 négyzetméteren nádas, bozótos és összehordott szemét égett. A tatabányai hivatásos tűzoltók vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. 

Nádas égett Tárkányon a Jókai utcában 500 m2 területen. A tűz családi házakat is veszélyeztetett. Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói és Tárkány önkéntes tűzoltó egyesülete vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángok továbbterjedését. A tűz a lakóházakra nem terjedt át, a beavatkozás során személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap délután

Avar égett Ács és Nagyszentjános között a vasúti síneknél, 2000 négyzetméteren. Ács önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

5 hektár területen száraz fű, nádas, aljnövényzet és hulladék égett Esztergomban, a Sátorkői utca területén. Esztergom és Nyergesújfalui hivatásos tűzoltói vízsugarakkal, háti avaroltókkal és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Fotó: Tatabánya HTP, Esztergom HTP – Horvát-Gál Imre tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap