Több mint negyven riasztás a hosszú hétvégén

2021. március 16. 16:09

A megye lánglovagjai utóbbi napokban közel húsz esetben vonultak szabadtéren keletkezett tüzekhez, de épületet és autót is oltottak, műszaki mentéseknél avatkoztak be. A hosszú hétvége jelentősebb beavatkozásai:

 

Szabadtéri tűzesetek

Magasfeszültségű vezeték szakadt le Esztergomban a 111-es út mentén péntek délután. A leszakadt vezeték az aljnövényzetet begyújtotta. A vezeték okozta tűz öt hektáros területen pusztított. A helyszínre riasztott esztergomi hivatásos tűzoltók több egységgel végezték a beavatkozást, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel állították meg, majd oltották el a tüzet. 

Bajóton, a Szabadság utcánál megközelítőleg két hektárnyi területen égett az aljnövényzet szombaton, a koraesti órákban. A tűzesethez vonuló nyergesújfalui hivatásos és önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Közel egy hektárnyi területen égett a nádas hétfő délután Esztergomban, a Sátorkő utca mögötti részen. A tűzesethez vonuló esztergomi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Eközben Ácson hasonló nagyságú területen égett az aljnövényzet a szennyvíztelep mögötti területen. A helyszínre riasztott ácsi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Műszaki mentések

Kisbusz és személygépjármű ütközött a Tata és Kocs közti útszakaszon vasárnap reggel. A járművekben utazók önerőből elhagyták autóikat. A tatabányai hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték, majd a helyszín biztosításában vettek részt. 

Két kisteherautó és egy személyautó ütközött az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Ács magasságában, hétfő reggel. A balesethez vonuló komáromi hivatásos-, ácsi önkormányzati tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a járművek áramtalanítását követően a forgalmi akadály megszüntetését végezte. A járművekben utazókat a mentőszolgálat munkatársai ellátásban részesítették. 

Tűzesetek

Ágy égett egy oroszlányi lakásban vasárnap délelőtt. A tűzesethez riasztott oroszlányi önkormányzati tűzoltók a bejárati ajtón behatoltak, kéziszerszámok és vödör segítségével a tüzet eloltották. A lakásban nem tartózkodott senki. A koraesti órákban egy kigyulladt autóhoz is riasztást kaptak a város tűzoltói. A teljes terjedelmében égő járműben nem tartózkodott senki. Az egység vízsugár segítségével avatkozott be és oltotta el a tüzet. 

Egy harminc négyzetméter alapterületű lakóház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Tökön vasárnapról hétfőre virradóan. A tűzhöz vonuló bajnai hivatásos, bicskei önkormányzati és zsámbéki önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat, majd a tető izzásait is megszüntették. Az épületben a tűz idején nem tartózkodott senki. 

Bajbajutott túrázó mentése 

Balesetet szenvedett túrázóhoz riasztották az esztergomi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot Dömösre, a Rám-szakadékhoz hétfő délután.  A Rám-sziklától Dobogókő felé kiránduló, bokasérülést szenvedett személyt a tűzoltók, a mentőszolgálat munkatársaival és hordágy segítségével gyalogosan szállították a mentőautóig. A túrázót később lábtörés gyanújával kórházba szállították.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap