A kitartó esőzés sok riasztást eredményezett

2020. október 15. 08:02

Kidőlt fák, leszakadt ágak, felgyülemlett csapadék adott munkát a tűzoltóknak.

 

Csaknem harminc centiméternyi víz állt egy oroszlányi lakóingatlan garázsában kedd délután. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók a ház elektromos berendezéseit veszélyeztető csapadékvizet szivattyú segítségével eltávolították. 

Vályogépület fala omlott be Kocson, a Rákóczi Ferenc utcában kedd este. Az épület fala feltehetően a sok csapadék következtében dőlt be, ami a tető megrogyását is eredményezte, mely így, a szomszéd ingatlant veszélyeztette. A helyszínre vonuló nagyigmándi önkormányzati és kocsi önkéntes tűzoltók dugólétra és kéziszerszámok segítségével a veszélyes cserepeket és gerendákat eltávolították, a közvetlen életveszélyt elhárították. 

Teljes útzárat okozott egy leszakadó nagyméretű faág Tatabányán a Lehel utcában délután. Pár órával később a Köztársaság útján egy a parkban dőlt ki fa, melynek ágai lógtak a járdára, az arra elhaladó gyalogosforgalmat korlátozva. A tatabányai hivatásos tűzoltók mindkét esetnél láncfűrésszel avatkoztak be, számolták fel a veszélyeztetést. 

A nyergesújfalui hivatásos tűzoltókat is kidőlt fához riasztották kedd este. A Bajót és Péliföldszentkereszt közti útszakaszon akácfa dőlt ki teljes útzárat képezve. A tűzoltók a fát feldarabolták, a forgalmi akadályt megszűntették. A nyergesi tűzoltók kaptak a későesti órákban még egy riasztást az Alsóvadács és Tardos közötti útszakaszra, ahol egy 30 méter magas fa útra dőlt, teljes útzárat képezve. A forgalmi akadály miatt egy arra járó (utasokat nem szállító) autóbusz tolatva próbált megfordulni, amely manőver közben az útról lecsúszott, fennakadt. Az egység a fát motoros láncfűrészek segítségével eltávolította, a forgalmi akadályt megszüntette. Az autóbuszt sikerült károkozás nélkül kihúzni, az útját folytatni tudta.

Fotó: Kocs ÖTE, Nyerges KŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap