Több helyen jelentettek problémát a megdőlt, kidőlt fák

2020. június 26. 11:44

Számos helyre riasztották a megye tűzoltóit a héten veszélyessé vált fák miatt.

Katasztrófavédelem

Hétfőn délután úttestre dőlt fa veszélyeztette a forgalmat Tatán. A tatabányai hivatásos tűzoltók a Platános téren található veszélyeztetést láncfűrész segítségével felszámolták. Este Komáromban tört le egy fa tíz méteres ága. A Széchenyi utcában található garázsra esett ág az építményben és a benne parkoló autóban is kárt okozott. A komáromi hivatásos tűzoltók az ágat motoros fűrész segítségével eltávolították, majd a garázs beszakadt tetejének darabjait hidraulikus feszítő-vágó segítségével lefeszítették.   

Kedden a koraesti órákban a tatabányai hivatásos tűzoltók kaptak riasztást Tatabányára, a Táncsics Mihály útra, ahol egy nagyméretű faág esett egy kocsibeállóra. Az egység az ágat kézi erővel eltávolította. 

Csütörtök reggel a Dunaalmás és Tata közti műúton megdőlt fákkal kapcsolatban érkezett bejelentés. A helyszínre a komáromi hivatásos és dunaalmási önkéntes tűzoltók vonultak, akik a forgalmi akadályt jelentő két fa esetében motoros láncfűrésszel avatkoztak be, számolták fel a veszélyeztetést. 

Fotó: Haris József c. tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap