A hosszúhétvége jelentősebb tűzoltói beavatkozásai

2020. június 02. 15:41

Tűz és műszaki mentések is tarkították a tűzoltók hétvégéjét.

Két személygépjármű frontálisan ütközött Sárisápon, pénteken délután. az esethez a bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak. Az beavatkozó egységek a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadályt szüntették meg. 

Kútból mentettek ki egy embert az esztergomi hivatásos tűzoltók szombat délelőtt Esztergomban. Az egység mászóöv és mentőkötél segítségével húzta ki a bajba jutott személyt, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadta. 

Hulladék és bútordarabok égtek Tatabányán szombaton, késő este a Hentes utcában. A tűz a szomszédos tárolóra is átterjedt. Az esethez riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. 

Az útról lesodródva az árokba borult egy személygépkocsi Tatabányán, az Eszterházy József úton vasárnap hajnalban. Az autóban utazó két fő önerőből elhagyta a gépjárművet. Az műszaki mentést végző tatabányai hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították, majd a helyszínt biztosították a helyszínelés ideje alatt. 

Tűz ütött ki Dunaalmáson egy állattartó telepen hétfő reggel. Az esethez a komáromi és tatabányai hivatásos, valamint a dunaalmási önkéntes tűzoltók vonultak. A nyolcszáz négyzetméter alapterületű épületbe frissen behordott szalma tüzét az egységek több vízsugárral, kéziszerszámokkal eloltották. Az egységek az oltást követően izzásokat kerestek, ehhez az épületet szellőztető ventillátor segítségével átszellőztették.

Két személygépkocsi ütközött Neszmélyen a Fő utcán hétfő délután. Az esethez vonuló komáromi hivatásos és dunaalmási önkéntes tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, valamint a forgalmi akadály megszűntetését végezték. 

A nagyigmándi önkormányzati tűzoltókat is műszaki mentéshez riasztották hétfő délután. Két gépkocsi ütközött a 13-as főút nagyigmándi kereszteződésében. Az egység a gépjárművek áramtalanítását követően a forgalmi akadályt szűntette meg. A beavatkozást követően a helyszínt a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársainak átadták. 

Fotó: Haris József c. tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap