Viharkár, tűz és műszaki mentés a hétvégén

2020. április 27. 10:13

Eseménydús hétvégén, közel harminc beavatkozást igénylő káreset jutott a megye tűzoltóinak.

Ezek közül néhány:

A viharos erejű szél fákat döntött, ágakat tört le a közlekedést veszélyeztetve, vagy anyagi kárt okozva szombaton: Tatabányán, Nyergesújfalun, Komáromban és Esztergomban is. A viharkárokhoz a megye tűzoltói vonultak, a káreseteket kéziszerszámokkal, láncfűrésszel számolták fel.

Tűz ütött ki Süttőn szombat délután egy lakóház melléképületénél, lángra gyújtva az épület mellett tárolt raklapokat is. A tűz a szomszéd telken álló járműre is átterjed. A helyszínre riasztott nyergesújfalui és bajnai hivatásos, valamint a süttői önkéntes tűzoltók négy vízsugárral a tüzet eloltották.

 

Személygépkocsi ütközött egy telek kerítésének Ácson vasárnap délután. Az esethez a komáromi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a gépjármű ajtaját feszítették le, illetve áramtalanították az autót. A járműben utazó két személyt a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Faanyag és fűrészpor égett Bakonybánkon, egy fatelepen vasárnap este. A tűzesethez Kisbérről, Pannonhalmáról, Győrből, Pápáról érkeztek hivatásos tűzoltók, valamint a rédei és bakonyszombathelyi önkéntesek is a helyszínre siettek. Az egységek a tüzet vízsugarak, kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd eloltották. 

Fotó: Ács ÖTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap