Elsősorban pénteken és hétfő hajnalban adott sok munkát a tűzoltóknak a viharos erejű szél a megyében

2020. február 24. 10:55

Az erős széllökések miatti időjárás sok munkát adott a megye tűzoltóinak a hétvégén - pénteken a Jászai Mari színház épülete tetejéről hullott a cserép; hétfő hajnaltól – elsősorban fakidőlésekhez, személygépjárműre ráesett fákhoz vonultak a tűzoltók.

Katasztrófavédelem
Ezüstfenyő dőlt a parkoló személyautóra

 

Péntek kora délután az erős szél megkezdte a tatabànyai Jászai Mari színház cserép héjazatát. Az esethez a tatabànyai hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység eltávolította az épületről a veszélyes cserepeket.  Szintén a megyeszékhelyen a Dr. Kóta József úton  közepes méretű fát döntött ki a viharos erejű szél, ami forgalmi akadályt képezett. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal eltávolították kidőlt fát.

Káresetek hétfő hajnaltól

Esztergomban egy családi ház udvarán egy mintegy 10 méter magas ezüstfenyőt rádöntött a szél a mellette parkoló személygépkocsira. Az esztergomi hivatásos tűzoltók benzinmotoros láncfűrésszel avatkoztak be. A jármű nagymértékben károsodott, személyi sérülés nem történt. 

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a 71-es kilométer szelvényben egy nagy fa dőlt az autópályára, a leállósávot és a szélső sávot elzárva. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a kidőlt fát. A helyszínt a közútkezelő és a rendőrség biztosította.

Bajna és Bajót közötti 3 akácfa dőlt az útra.  A bajnai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a kidőlt fákat. Tata és Almásfüzitő között egy 20 méteres fa dőlt az útra, a fél útpályát elzárva.  A komáromi hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a kidőlt fát. 

Tatabányán is személygépkocsira dőlt egy fa. Személyi sérülés nem történt, a járműben kisebb kár keletkezett. A tatabányai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Szintén a megyeszékhelyen a Lukoil kút mögött két kidőlt fa képezett forgalmi akadályt.  A tatabányai hivatásos tűzoltók benzinmotoros láncfűrésszel avatkoztak be. Kár nem keletkezett.

Tardos és Vértestolna között egy 15 méter magas fa dőlt az útra, melynek egy személyautó neki hajtott.  A bajnai hivatásos tűzoltók és Vértestolna önkéntes tűzoltó egyesülete motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével eltávolította a kidőlt fát. Személyi sérülés nem történt.

Császár és Vérteskethely között egy fakidőlés képezett forgalmi akadályt. A kisbéri hivatásos tűzoltók benzinmotoros láncfűrésszel avatkoztak be. Kár nem keletkezett. Nagyigmánd és Szákszend között szintén fakidőlések miatt volt forgalmi akadály. Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói benzinmotoros láncfűrésszel avatkoztak be. A beavatkozás ideje alatt teljes út zár volt. Kár nem keletkezett.

Esztergomban egy családi ház udvarára a szomszéd fája átdőlt. Esztergom hivatásos tűzoltói láncfűrésszel távolították el a fát. Szintén Esztergomban egy fa kettétört és úttestre szakadt a Petz testvérek utcában. Az esztergomi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Háztetőre dőlt egy 8 méter magas fa Rédén. A kisbéri hivatásos tűzoltók valamint Réde önkéntes tűzoltó egyesülete dugólétra, mentőkötél és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát. 

Egy háromemeletes társasház tetejét bontotta meg a szél Tatán, a Görgey Artúr utcában. A tatabányai hivatásos tűzoltók a lemeztetőt, illetve a sérült kéménydarabot ledarabolták és eltávolították a tetőről. 

 

 

Fotó: Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap