Kilenc viharral kapcsolatos vonulás a tegnapi napon

2020. február 11. 14:46

A viharos szél sok munkát adott a megye tűzoltóinak

Katasztrófavédelem

A megyében, a tegnapi napon, a viharos széllel kapcsolatos meteorológiai figyelmeztetést követően összesen kilenc riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez. Ezekből kettő a megye közigazgatási határán kívüli vonulás volt. A megyében történt vonulások:

 

  • az ácsi önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak este Ács és Vaspuszta közötti útszakaszra, ahol egy közepes méretű akácfa úttestre dőlt forgalmi akadályt képzett. Az egységek láncfűrésszel és kéziszerszámokkal a fát eltávolították, forgalmi akadályt megszüntették.

 

  • a kisbéri hivatásos és rédei önkéntes tűzoltók vonultak: Réde Kinizsi utca 4-szám elé, ahol egy letört fűzfa ága villanyvezetékre dőlt. Az egység a letört faágat dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolította.

 

  • a komáromi hivatásos tűzoltók vonultak az 1-es út 93 km szelvényébe, ahol a jelzés szerint fakidőlés okozott forgalmi akadályt. Az egység a helyszínen az út mellett talált kidőlt fát, az forgalmi akadályt már nem okozott. Kár nem keletkezett. 

     
  • a kisbéri hivatásos és rédei önkéntes tűzoltók vonultak Bársonyosra, Pervát-pusztai Idősek Otthona területére, ahol egy fakidőlés veszélyeztette az otthon épületét, a veszélyt az egység elhárította.

 

  • az oroszlányi önkormányzati tűzoltók vonultak Oroszlány Majkpuszta területére, ahol egy 15m magas fenyőfa kifordult, szigetelt villanyvezetékre dőlt. Az egység motoros láncfűrész, dugólétra és kötél segítségével károkozás nélkül a fát összedarabolta.

 

  • a kisbéri hivatásos és rédei önkéntes tűzoltók vonultak a 81. sz. út, 55 km szelvényéhez, ahol egy 20 m magas nyárfa úttestre dőlt, teljes útzárat képezve. Az egység 2 db motoros láncfűrész segítségével a forgalmi akadályt megszüntette. Kár nem keletkezett. Rendőrség, közútkezelő a helyszínen volt.

 

a tatabányai hivatásos tűzoltók vonultak Tatabányára, a Réhling Konrád utcába, ahol egy fakidőlés forgalmi akadályt képezett. Az egység benzinmotoros láncfűrésszel beavatkozott, a fát eltávolította. Kár nem keletkezett. Az egység az érintett útszakaszt bevonulás közben ellenőrizte, további tűzoltói beavatkozást igénylő fakidőlést nem talált. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap