Fakidőlések, tűz, műszaki mentés

2020. január 20. 15:24

Nyugalmat nem ismert a hétvége a tűzoltók számára

Pénteken, szombaton és vasárnap is vonultak tűzoltóink kidőlt fákhoz megyeszerte. Tardos környéke, Tatabánya és Szárliget is érintett volt a fakidőlésekkel kapcsolatos káresetekben. A megye tűzoltói minden esetben felszámolták a forgalmi, akadályt, megszüntették a fák kidőlésével összefüggő veszélyforrást. 

Villanyoszlopnak ütközött és kigyulladt egy személygépjármű Környén, szombaton a déli órákban. A tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt porral oltó készülékkel eloltották. Az esethez a tatabányai hivatásos és környei önkéntes tűzoltók érkeztek, akik a járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették.

Szintén szombaton történt, hogy két kiránduló letért a turistaútról és a Dobogókői úton a Fekete-kőnél sziklapárkányon ragadtak. A turistákat az esztergomi hivatásos tűzoltók mentették le a kőpárkányról, majd kísérték őket a parkolókig.   

Esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vonultak délután Dorogra is, ahol csaknem 30 m²-en összehordott szemét égett. A tüzet két vízsugárral a tűzoltók eloltották.  

Fotó: Környe ÖTE


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap